Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek. SOS.

Főoldal » Középiskola » Matematika
350
Köszönöm szépen ha segítesz. Csatoltam képet. Sürgős
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

a,

(-3x+2)4x + 6(1-x) - 4x(x-5) = `-12x^2+8x+6-6x-4x^2+20x` = `-16x^2+22x+6` = `-16*(3/4)^2+22*3/4+6` = -9+16,5+6 = 13,5

b,

`(1/2*x-1/3*y)6x-(1/3*x+1/2*y)12y` = `3x^2-2xy-4xy-6y^2` = `3x^2-6xy-6y^2` = `2*(-2)^2)-6*(-2)*3-6*3^2` = 8+36-54 = -6
1