Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek. SOS.

Főoldal » Középiskola » Matematika
319
Köszönöm szépen ha segítesz. Csatoltam képet. Sürgős
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a,

`p(p^4-2)+p(1-p^4)` = `p^5-2p+p-p^5` = -p

b,

`(-7x^2+1)(2x-4)` = `-14x^3+28x^2+2x-4`

c,

`(2a-4)(5-a^3-a)` = `10a-2a^4-2a^2-20+4a^3+4a` = `-2a^4+4a^3-2a^2+14a-20`

d,

`(2xy-3x^2)(5x-4y)` = `10x^2y+8xy^2-15x^3+12x^2y` = `-15x^3+22x^2y+8xy^2`
1