Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 1

Főoldal » Középiskola » Matematika
463
Köszönöm szépen ha segítesz. Csatoltam képet. Sürgős.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a,

`(3a)/5`-`a/4` +`3/5` = `(12a-5a+12)/20` = `(7a+12)/20`

b,

`(2x)/3` - `(5x+1)/6` = `(4x-(5x+1))/6` = `(-1-x)/6`

c,

a vége nem látszik, így nehéz lesz...

d,

a-b-(a-b)-(2a-b) = a-b-a+b-2a+b = -2a+b
1