Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek!

Főoldal » Középiskola » Matematika
459
Egy szabályos négy oldalú gúla magassága m=20cm, az oldalélek az alaplappal 75 fokos szöget zárnak be. Számítsuk ki a felszínét és a térfogatát.

Egyszerűen annyira kevés az adat, hogy elakadtam
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Elég lesz ennyi adat.


`tg 75` = `20/(a*root()(2)/2)` ebből megtudjuk az alap hosszát.

Az oldallaphoz tartozó magasságot pedig a jobbról levő piros háromszögből

`20^2` + `(a/2)^2` = `m_a^2`


V = `(a^2*20)/3`

A = `a^2` + `4*(a*m_a)/2`
-1

Köszönöm szépen!! :)
0