Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
381
Az alábbi képen látható kettő feladatban, tudna valaki esetleg segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
Propán: `C_3H_8`

Bután: `C_4H_(10)`

`C_3H_8` + 5 `O_2` `rightarrow` 3 `CO_2` + 4 `H_2O`

`C_4H_(10)` + 6,5 `O_2` `rightarrow` 4 `CO_2` + 5 `H_2O`

100 l gázban van 50 l propán és 50 l bután

50 l propánhoz `5*50` = 250 l oxigén szükséges

50 l butánhoz `6.5*50` = 325 l oxigén szükséges.

Az égetéshez tehát összesen 250+325 = 575 l oxigéngáz szükséges.
1