Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek érettségi?

Főoldal » Középiskola » Matematika
551
sürgős lenne egész feladat!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) Összes eset: 87 szám maradt, abból kell 2 a sorrend figyelembevétele nélkül, ez (87 alatt a 2)=3741.
Kedvező eset: azok a számok jók, melyeket Anna megjelölt, ebből 5 van, és ezek közül kell 2-nek kihúzásra kerülnie, ez (5 alatt a 2)=10-féleképpen történhet meg.

Valószínűség=kedvező/összes=10/3741=~0,002673=0,2673%

b) Tegyük fel, hogy x forintot költött az Ezüsthegyre, ekkor 1.000.000-x forintot az Aranyhegyre, ekkor az Ezüsthegyből 1 év után x*1,05=1,05x forintot, az Aranyhegyből (1.000.000-x)*1,07=1.070.000-1,07x forintot vett ki, összesen 1.063.000 forintot, tehát:

1,05x+1.070.000-1,07x=1.063.000, összevonás
-0,02x+1.070.000=1.063.000, kivonunk 1.070.000-et:
-0,02x=-7000, végül osztunk (-0,02)-dal:
x=350.000, tehát az Ezüsthegyre 350.000 forintot, az Aranyhegyre 650.000 forintot költött.

c) Kiszámoljuk az alaplap magasságát, ami  21  mm lesz (ezt próbáld meg levezetni, de biztos, hogy hasonló feladatot vettetek már). Így már minden adott, hogy kiszámoljuk a térfogatát:

VHasáb=alapterület*magasság=(14+10)* 21 /2 *40=480* 21  mm³=0,48* 21  cm³. Mivel 1 cm³-nyi tömb tömege 19,3 gramm, ezért a hasáb tömege 0,48* 21 *19,3=9,264* 21 = 1802,255616 , ezt érdemes kerekíteni: =~42,453=~42,5 gramm.
0