Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matekozás segítenél?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
460
Ki tud segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

5
Kezdem a szöveges feladatokkal:

7. feladat
Ha egy pohár 18 dkg, és ebből 12 db van, akkor egy dobozban a poharak tömege 12*18 = 216 dkg
Ehhez még hozzájön a doboz tömege: 216+34= 250 dkg --> ennyi egy teljes doboz pohár tömege.
Tudjuk, hogy összesen 80 kg van belőle. Át kell váltani a mértékegységeket:
250 dkg = 2,5 kg
Ha összesen 80 kg, és 1 darab az 2,5 kg, akkor 80/2,5 = 32 db doboz van.
1

6. feladat

Ha 320 km-t 4 óra alatt tesz meg, akkor ki tudjuk számolni a sebességét:
sebesség = út/idő --> 320/4= 80 km/h a sebessége.

A fenti egyenletből következik, hogy az út= sebesség*idő, tehát 20,4 óra alatt
20,4*80 = 1632 km-t tesz meg.

5. feladat
Eredetileg 1285 Ft-ja van.
Ehhez hozzá kell adni, hogy mennyi pénzt keresett az almák eladásával. 25 kg-t adott el, ebből minden kg 42 Ft volt, tehát
25*42 = 1050 Ft-ot keresett vele.
Ezután 1285+1050 = 2335 Ft-ja lett.
Ebből utána elköltött 945 Ft-ot, tehát 2335-945 = 1390 Ft-ja maradt.

1

Átváltások:
a) 83 km = 83000 m = 830000 dm
b) 87000 cm = 870000 mm = 870 m
c) 38 kg = 3800 dkg = 38000 g
d) 40000 kg = 40 t (tonna) = 4000000 dkg
e) 3 h = 180 min = 10800 s
f) 4 nap = 96 h = 5760 min
g) 23 m2 = 230000 cm2 = 23000000 mm2
h) 84 dm3 = 84000 cm3 = 84000000 mm3
i) 8 ha = 80000 m2 = 8000000 dm2
j) 127 l = 127 dm3 = 12700 cl
k) 12 m3 = 12000 dm3 = 12000000 cm3
1

Kerekítés sorrenben, ahogy a feladat írja:

9876,35
9876,3
9876
9880
9900
1

2. feladat

a) 4200000,005 (ebben nem vagyok biztos, de szerintem így érti)
b) 502,564

1. feladat
Hatszáztízezer-huszonhét egész harmincnégy század
Ezerhuszonynyolc egész hatszáznegyvenöt ezred
1