Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1196
1, az osztályba 30 gyerek van
Kettovel több a lány mint a fiú
Hány lány, és hány fiú jár az osztályba?
2, a bolt 3 Láda szappant kapott.
összesen: 414 db ot
Sárga szappan 20db-al
A fehér szappan 34db-al több mint a rózsaszín
Hány db szappan volt az egyes fajtakbol?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
1. 16 lány.,14 fiú
1

1.
Ha x fiú jár az osztályba --> x+2 lány jár oda
Ez összesen 30, tehát:

x+x+2=30
2x+2=30
2x=28
x=14

Tehát 14 fiú és 16 lány van az osztályban.

2.
összes: 414 db
sárga: 20 db
rózsaszín: x db
fehér: x+34 db

Ebbpl felírjuk az egyenletet:
20+x+x+34=414
x= 180

Sárgából 20 db, rózsaszínből 180 db, fehérből 214 db.
1