Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora a szögsebesség és kerületi sebesség?

Főoldal » Középiskola » Fizika
314
Mellékeltem a képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
n = 15000 `1/(min)` = 250 `1/s`

d = 8,89 cm = 0.0889 m `Rightarrow` r = `d/2` = 0,04445 m

`omega` = `2*pi*n` = `2*3.14*250` = 1571 `1/s`

`v_(ker)` = `omega*r` = `1571*0.04445` = 69,8 `m/s`

2