Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizikai kérdések

Főoldal » Általános iskola » Fizika
422
Az autórendszámtábláját megvilágító lámpa ellenállása 28,8 o (omega). Az áramforrás feszültsgée 12V. mekkora az izzón áthaladó áram erőssége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, segítség, számolás, nehéz
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
I = `U/R` = `(12V)/(28.8Omega)` = 0,417 A = 417 mA
1