Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
395
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A sor:
x = 2/3
y = 5
x - y = 2/3 - 5 = 2/3 - 15/3 = -13/3
x * y = 2/3 * 5 = 10/3
x : y = 2/3 : 5 = 2/15

B sor:
y = -4/3
x * y = 8/5
x = (x *y) / y = (8/5) : (-4/3) = (8/5) * (-3/4) = (egyszerűsítünk 4-gyel) = (2/5) * (-3/1) = - 6/5
x - y = - 6/5 - (- 4/3) = - 6/5 + 4/3 (közös nevezőre hozzuk) = - 18/15 + 20/15 = 2/15
0