Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
324
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
( Ez az általam megszerkesztett felvételi feladatgyűjteményből van.) :-)
3. feladat:
Legyen a 7 szám sorban:
A, B, C, D, E, F, G
Tudjuk, hogy: C = 1 és D = 3
C-ből induliunk ki:
A C szomszédai a B és a D
A feladat feltétele szerint: C = B * D + 1
Behelyettesítve:
1 = B * 3 + 1
Megoldjuk az egyenletet:
1 = 3B + 1 /-1
0 = 3B /:3
0 = B

A B szomszédai: A és C
A feladat feltétele szerint: B = A * C + 1
Behelyettersítve:
0 = A * 1 + 1
0 = A + 1 /-1
-1 = A

A D szomszédai: C és E
A feladat feltétele szerint: D = C * E + 1
Behelyettesítve:
3 = 1 * E + 1
3 = E + 1 /-1
2 = E

Az E szomszédai: D és F
A feladat feltétele szerint: E = D * F + 1
Behelyettesítve:
2 = 3 * F + 1
2 = 3F + 1 /-1
1 = 3F /:3
1/3 = F

Az F szomszédai: E és G
A feladat feltétele szerint: F = E * G + 1
Behelyettesítve:
1/3 = 2 * G + 1
1/3 = 2G + 1 /-1
-2/3 = 2G /:2
-1/3 = G
4. feladat:
Legyen a 7 szám sorban:
A, B, C, D, E, F, G
Tudjuk, hogy: C = 3 és D = 7
C-ből induliunk ki:
A C szomszédai a B és a D
A feladat feltétele szerint: C = (B + D) / 2
Behelyettesítve:
3 = (B + 7) / 2
Megoldjuk az egyenletet:
3 = (B + 7) / 2 /*2
6 = B + 7 /- 7
-1 = B

A B szomszédai: A és C
A feladat feltétele szerint: B = (A + C) / 2
Behelyettersítve:
-1 = (A + 3) / 2 /* 2
-2 = A + 3 /-3
-5 = A

A D szomszédai: C és E
A feladat feltétele szerint: D = (C + E) / 2
Behelyettesítve:
7 = (3 + E) / 2 /* 2
14 = E + 3 /-3
11 = E

Az E szomszédai: D és F
A feladat feltétele szerint: E = (D + F) / 2
Behelyettesítve:
11 = (7 + F) / 2 /* 2
22 = F + 7 /-7
15 = F

Az F szomszédai: E és G
A feladat feltétele szerint: F = (E + G) / 2
Behelyettesítve:
15 = (11 + G) / 2 /* 2
30 = G + 11 /-11
19 = F
Módosítva: 5 éve
0