Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS matek - keverési feladatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
327
Csatoltam a feladat képet!
Előre is köszönöm a válaszokat!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
készítem
0

a) 15kg 100% /100
0,15 1% /*20
3kg 20%
b) 140l 100% /100
1,4l 1% /*37
51,8l 37%
c)azt hogy a 100%ból 15% tiszta ecet szerintem
d)x kg 100% /100
x/100 1% /*42
42x/100 42%
e)1,5L=15dl
?% 3dL
százalék=sürítmény/üdítő matek nyelvén:
3:15=0,2 de ugye nekünk a százalék kell ezért százzal megszorzom 0,2*100=20%
Módosítva: 5 éve
1

a)
100% 15 kg
20% ?
20% = 20/100 = 0,2
? = 15 * 0,2 =3 kg

b)
100% 140 l
37% ?
37% = 37/ 100 = 0,37
? = 140 * 0,37 = 51,8 l

c)
Azt jelenti, hogy az üvegben található folyadék 15%-a ecetsav, 85%-a pedig víz.

d)
100% x kg
42% ?
42% = 42/100 = 0,42
? = x * 0,42 = 0,42x

e)
100% 1,5 l = 15 dl
? % 3dl
? = ( 3 / 15) * 100 = 0,2 * 100 = 20 % -os.
0