Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
322
Kérlek segítsetek!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

a, Mivel fordítotan arányosak ezért x:y=5:2, amiből köüvetkezik hogy x a nagyobb
b, Az arányok egy szám valahányszorosát jelentik vagyis jele esetben x=5p és y=2p.
Vagyis 350lej =7p /:7
50 lej =p
x= 50*5=250lej
y=50*2=100lej
Módosítva: 5 éve
0