Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
310
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
tétel, kosznusz
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a = 10 cm

b = 15 cm

`gamma` = 60°

`c^2` = `a^2+b^2-2abcos gamma` = `10^2+15^2-(2*10*15*cos 60)` = 175

c = `root()(175)` = 13,23 cm

`a/c` = `(sin alpha)/(sin gamma)`

`sin alpha` = `(a*sin gamma)/c` = `(10*sin 60)/13.23` = 0,655

`alpha` = 40,89°

`beta` = `180-(alpha+gamma)` = 180-(40,89+60) = 79,11°
1