Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi

Főoldal » Középiskola » Kémia
339
27-es és 28-as feladat Villányi Ötösöm lesz kémiából
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
V = 0,7656 `dm^3`

`rho` = `m/V` = `1/0.7656` = 1,306 `(kg)/m^3`

`rho` = `(p*M)/(R*T)`

M = `(rho*R*T)/p` = `(1.306*8.314*298)/101325` = 0,032 `(kg)/(mol)` = 32 `g/(mol)`

Valószínű az oxigén lesz az.

`rho_(rel)` = `M/M_("lev")` = `32/29` = 1,103




pV = nRT = `m/M*R*T`

M = `(m*R*T)/(p*V)` = `(0.001*8.314*273)/(200000*0.001)` = 11,3 `g/(mol)`

M = `(M_(O_2)*x_(O_2)+M_(H_2)*x_(H_2))/100`

11,3 = `(x*32+(100-x)*2)/100`

x = 31 térfogat% `O_2` és 100-31=69 térfogat% `H_2`-t tartalmaz a gázelegy.



2