Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi sürgős

Főoldal » Általános iskola » Matematika
896
Határozd meg a húrtrapéz keresett adatait majd számítsd ki a kerületét és a területét
A=26 cm b=? C=14 cm m=8cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Mivel húrtrapéz, két, alapra merőleges szakasszal, ami egyben magasság is, feldarabolhatod egy téglalapra és két derékszögű háromszögre.

Rajzold le. Írd rá az ismert adatokat.

A kapott derékszögű háromszögek egyik befogója a magasság: 8 cm, a másik pedig (a-c) / 2 =6 cm

Pitagoras tételével az átfogót keressük. 64 + 36 = bnégyzet

gyök 100= 10 cm

De RAJZOLD le, és rájössz.
-1