Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika SOS 1

Főoldal » Általános iskola » Fizika
343
Képet csatoltam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Munka : W
A munkáavégzés számértéke az erő nagyságának és az erő irányába eső elmozdulásnak a szorzatával egyenlő, vagyis:
W = F * s
F : erő nagysága
s: elmozdulás
Adatok:
F = 50 N
s = 4 m
t = 2 perc = 120 s
Munkavégzés:
W = F * s = 50 N * 4 m = 200 Nm = 200 J

Teljesítmény: P
A teljesítmény megmutatja, hogy egy gép másodpercenként mennyi munkát végez el, vagyis
P = W / t
P = 200 J / 120 s = 5/3 J/s = 1,67 W (watt)

1