Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
674
Mennyi vizet hűt le 30 ⁰C-ról 10 ⁰C-ra egy 25 gramm tömegű. 0 ⁰C-os jégkocka?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, hőtan
-1
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A 25 g 0 °C-os jég által felvett hő:

`Q_j` = `m_j*L_j` = `0.025*333.7` = 8,3425 kJ

Ennyi hőt ad le a lehűlő víz:

`Q_v` = 8,3425 = `c_v*m_v*DeltaT` = `4.18*x*(30-10)`

x = `8.3425/(4.18*20)` = 0,1 kg = 100 g vizet hűt le.
0