Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérem segítsenek!

Főoldal » Középiskola » Fizika
1195
Mennyi a hálózati feszültség fázisszöge és pillanatnyi értéke a t1=0.005s, t2=0.05s, t3=0.05s, t4=0.5s időpontokban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A = `root()(2)*U_(eff)` = `root()(2)*230`

f = 50 Hz

`omega*t` = `2*pi*f*t` = `100*pi*t`

`x(t)` = `A*sin(omega*t)` = `root()(2)*230*sin(100*pi*t)`

1. `t_1` = 0.005 s

fázisszög:

`omega*t` = `2*pi*f*t_1` = `2*3.14*50*0.005` = `sin(pi/2)` = 1.57 (90°)

pillanatnyi érték:

`x(0.005)` = `root()(2)*230*sin(100*3.14*0.005)` = `root()(2)*230` V

2. `t_2` = 0,05 s

fázisszög:

`omega*t` = `2*pi*50*0.05` = `5*pi` = `pi` (180°)

`x(0.05)` = `root()(2)*230*sin(100*3.14*0.05)` = `root()(2)*230*sin(pi)` = 0


És ugyanígy a többit (radiánban számold a szöget).
0