Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség

Főoldal » Középiskola » Matematika
295
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Segítség ma délig kell leadnom!
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) 11 tanulőból választunk ki 6-ot. Lényegtelen a kiválasztás sorrendje, ezért kombináció. 1 tanulót csak egyszer választunk ki, tehát nincs ismétlődés, ezért ismétlés nélküli kombináció.
C116 = (11 alatt a 6) = 11! / (6! * (11 - 6)! ) = 11! / ( 6! * 5!) = 462 féleképpen válaszható ki az 1. csoport 6 tanulója.

b) Az 1. csoport minden tanulója felel, tehát minden elemet felhasználunk, ezért permutáció. Mindenki csak egyszer felel, ezért ismétlés nélküli permutáció.
P6 = 6! =720 féleképpen hangozhatnak el a feleletek.
1