Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség

Főoldal » Középiskola » Matematika
259
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Segítség ma 11 ig kell leadnom
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Választásra jogosult: 12608 fő
Érvényes szavazat: 6347 db
Nyertes jelölt: 4715 szavazat
Vesztes jelölt: 1632 szavazat
Valószínűség: p = k / n, ahol n az összes eset száma, k pedig a kedvező eset száma. (Mindig az a kedvező eset, aminek a valószínűségét kérdezi a feladat.)
Összes eset: n = 12608 (ennyi a választásra jogosultak száma)
Kedvező eset: k = 1632 (ennyien szavaztak a vesztes jelöltre)
p = k / n = 1632 / 12608 = 51/394 = 0,129 a keresett valószínűség.
1