Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1624
12 nek a 4/5 része
13nak a 60%a
Mindig elfelejtem hogy kell pedig tudom hogy nagyon könnyű,de nem vagyok biztos benne hogy jól csinálnám e :) Úgyhogy kérnék egy kis megerősítést/kijavítást
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek,tört része
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. Ugyanúgy kell, mint amikor körrel csináltátok; ott felosztottátok 5 egyenlő részre, majd abból kiválasztottatok 4-et, az volt a kör 4/5 része.

Itt: 12-t felosztjuk 5 egyenlő részre: 12:5=2,4, majd ebből kell nekünk 4, tehát 4*2,4=9,6

2. A 60% azt jelenti, hogy 100 egyenlő részre osztottuk fel, és abból kiválasztottunk 60-at.

13:100=0,13, ebből kell 60: 60*0,13=7,8, tehát 13 60%-a 7,8.
1