Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitene valaki ? mert nem értem a feladatot!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
365
6 kg barack és 8kg alma 54ft. 6kg barack és 10kg alma 60ft

Menyibe kerül 1kg barack és 1kg alma?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A barackot b-vel az almát a-val jelölöm. A feldat alapján felírhatjuk a két egyenletet:
6b + 10a = 60
6b + 8a = 54

A felső egyenletből ki tudjuk vonni az alsó egyenletet:
(külön a tagokat ki kell vonni egymásból, tehát 6b-6b, 10a-8a, 60-54)
2a = 6
a=3

Így tudjuk, hogy az alma 3 Ft.
Ezt visszahelyettesítjük pl az első egyenletbe:
6b+10*3=60
6b+30 = 60
6b= 30
b = 5

A barack 5 Ft.
0