Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Négyszög területe meghatározás? 12.-es anyag

Főoldal » Középiskola » Matematika
606
Határozzuk meg az ábrán látható négyszög területét. Az ábrán szereplő mérőszámok centiméterben értendők.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Terület, sos, segítség, négyzet, meghatározás, centiméter
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Héron-képlet:

T = `root()(s*(s-a)(s-b)(s-c))`

s = `K/2` = `(a+b+c)/2`

Felső háromszög:

`s_1` = `(21+17+10)/2` = 24

`T_1` = `root()(24*(24-17)(24-21)(24-10))` = `root()(24*7*3*14)` = 84 `cm^2`

Alsó háromszög:

`s_2` = `(17+8+15)/2` = 20

`T_2` = `root()(20*(20-8)(20-17)(20-15))` = `root()(20*12*3*5)` = 60 `cm^2`

T = `T_1+T_2` = 84+60 =144 `cm^2`
1