Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segiteni??

Főoldal » Általános iskola » Matematika
497
Egy téglalap alakú kert oldalai: 46m és 65,5méter. Hány méter
dróthálót kell vásárolni a bekerítéséhez ha 5 métert szabadon
szeretnének hagyni kapunak? (kerülete) Mekkora területet lehet
beültetni fűvel ha áll rajta egy 120m2-es ház?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A téglalap kerülete: K = 2*(a+b) , területe: T = a*b
A feladatban megadott téglalap oldalai:
a=46 m
b=65,5 m

Az adatokat behelyettesítve kiszámoljuk a kerületet, területet:
K = 2*(46+65,5) = 223 m
T = 46*65,5 = 3013 m2

Ha a kapunak 5 métert kihagyunk, akkor azt levonjuk az összkerületből: 223-5 = 218 m drótháló kell.
A ház területét levonjuk az összterületből: 3013-120 = 2893 m2 területet lehet fűvel beültetni.
0