Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

FIZIKA FELMÉRŐ FÉL ÓRA

Főoldal » Középiskola » Fizika
275
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
t = 5 s
g = 10 m/s2
a) v = ?
g = v / t, akkor ebből azt kapjuk, hogy
v = g * t = 10 m/s2 * 5 s = 50 m/s a sebessége a földre érkezéskor.
b) s = ?
s = (g/2) * t2 = 5 m/s2 * (5 s)2 = 5 m/s2 * 25 s2 = 125 m utat tesz meg 5 s alatt.
0