Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizikába segítsetek légyszi!

Főoldal » Középiskola » Fizika
408
1. Az asztalon nyugvó ceruza súlyának ellenereje a ceruzára ható nehézségi erő. Igaz vagy hamis?
2. A hokipálya jegéna 0,15 kg tömegű jégkorong falnak ütközik. A korong sebessége ütközés előtt 10 m/s, utána 8 m/s. Mekkora átlagos erőt fejtett ki a fal a korongra, ha az 0,05 s ideig tartott?
3. Egy biciklis nyugalomból indulva 10 s alatt éri el a 10m/s sebességet. Mekkora a gyorsulása? Mekkora erő gyorsítja a kerékpárost ha össztömegük 75 kg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1, A súlyerő és a nehézségi erő egy irányba mutatnak, tehát hamis.

2, F= `(m*Deltav)/(Deltat)` = `(0.15*(10-8))/0.05` = 6 N

3, a = `v/t` = `10/10` = 1 `m/s^2`

F = `m*a` = `75*1` = 75 N
0