Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
563
Mennyi 0 ⁰C-os jeget kell adnunk 0,8 liter 25 ⁰C-os vízhez, ha a hőmérsékletét 3 ⁰C-ra akarjuk csökkenteni? (A tartály termikus hatásaitól tekintsünk el!)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, hőtan
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`c_("víz")` = 4,18 `(kJ)/(kg*K)`

`L_("jég")` = 333,7 `(kJ)/(kg)`

`DeltaT_1` = 3 °C

`DeltaT_2` = 25-3 = 22 °C

`m_(víz)` = 0,8 kg

`m_("jég")` = ?

`m_("jég")*(L_("jég")+c_("víz")*DeltaT_1)` = `C_("víz")*m_("víz")*DeltaT_2`

`x*(333.7+4.18*3)` = `4.18*0.8*22`

x = 0,21 kg jeget kell adnunk a vízhez.
0