Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika SOS

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1911
1. Vizes padlón elektromos berendezést szerelése miért veszélyesebb, mint száraz padlon?

Húzd alá a hibákat az alábbi mondatokban, és ird le helyesen a mondatokat!
a)A töltés jele: T, mértékegysége a coulomb (ejtsd: kulomb). A kulomb jele: K.
b)A fizikának a mozgó elektromos töltésekkel foglalkozó fejezete az elektrosztatika. c)Porcelánból készült alkatrészek vezetnek az elektromos távvezetékek és tartóoszlopuk közöt.

Az elektromos áram, a töltés és az idő közötti összefüggést írd le a megfelelő jelek (Q. I, t) felhasználásával!

Írd le Ohm törvényét az „ellenállás", „feszültség" és „áramerősség" szavakkal! 5.

Végezd el a kijelölt átváltásokat!
1 kV=... V 220mV=...V 0,1 A=...mA 13A=... mA.

Húzd alá a megfelelő szavakat!
Egy áramkörben állandó nagyságú feszültség mellett, esetén kétszer akkora ellenállás esetén ←kétszer\fele→ akkora áram folyik. 7.

Egy 100 V méréshatárra beállított műszer mutatója a legnagyobb kitérés egyharmadánál áll. Mekkora a mért feszültség?

8. Igaz-hamis. Irj I vagy H betűt a meghatározás előtti vonalra! .
a)Az elektromos töltés kétféle lehet: pozitív és negativ. . .
b)A profi villanyszerelő-szerszámok nyele ötvözött alumínium.
c)A vezetőben az átáramlott töltésmennyiség és az áramerősség között egyenes arányosság áll fenn.
d)Az ellenállás az áramerősség és a feszültség szorzata.
e) Az áramerősség a feszültség és az ellenállás hányadosa.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Fizika SOS
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
1.Mert a víz vezeti az áramot ami megrázhat
0

1. Mert fennáll az áramütés veszélye.
2. Töltés jele: Q, mértékegysége: coulomb, coulomb jele: C.
A fizikának a nyugvó elektromos töltésekkel foglalkozó fejezete az elekrosztatika.
Porcelánból készült alkatrészek szigetelnek az elektromos távvezetékek és tartóoszlopuk között.
3. I=Q/t
4. A fogyasztóra kapcsolt U feszültség egyenesen arányos a fogyasztón átfolyó I áram erősségével.
5. 1 kV = 1000 V 220 mV = 0,22 V
0,1 A = 100 mA 13 A = 13000 mA
6. Fele
7. 33,3 V
8. I
H
I
H
0