Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS lenne matek hazifeladat holnap doga es nem ertek semmit

Főoldal » Középiskola » Matematika
493
Segitseget szeretnek kerni ezekben a feladatokban mert holnao dolgozat lesz es nem nagyon ertek semmi:( surgosen kellene
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
/1505
a) |x| +4=8 → |x|=4, ez két esetben lehetséges x₁=4 ; x₂=-4
b) |x+4|=8, itt is 2 lehetőség merül fel: 1, x+4=8 → x₁=4
2, x+4=-8 → x₂=-12
e) 2*|x|+ 3=10 → |x|=7/2, a két lehetőség x₁=7/2 ; x₂=-7/2
f) 2*|x+3|=10 → |x+3|=5 → 1, x+3=5 → x₁=2
2, x+3= -5 → x₂=-8
0