Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Rombusz terület számítás? 12.-es feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
2034
Mekkora a rombusz területe, ha oldala 9 cm, egyik átlója 7 cm hosszú?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
oldal, matek, Terület, sos, 12, rombusz, átló
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A rombusz átlói merőlegesen felezik egymást. Ha lerajzolod, meglátod a derékszögú háromszögeket, melyekben a befogók a fél átlók, az átfogó pedig a rombusz oldala.

a = 9 cm

f = 7 cm

a másik félátló hossza tehát:

`(e/2)^2` = `a^2-(f/2)^2` = `9^2-3.5^2` = 68,75

`e/2` = `root()(68.75)` = 8,29 cm

e = 16,58 cm

T = `(e*f)/2` = `(16.58*7)/2` = 58,04 `cm^2`
1