Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
1049
El tudnátok magyarázni hogy kell másodfokú egyenletet 0-rá rendezni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Kiválasztod valamelyik oldalt, és kivonsz/hozzáadsz annyit, hogy a tagok eltűnjenek onnan. Értelemszerűen ugyanezt a másik oldallal is meg kell csinálnod a mérlegelv értelmében.
Módosítva: 9 éve
1

Például 5x²-2x+11=3x²+6x-5, azt akarjuk, hogy a jobb oldalon 0 legyen, akkor kivonunk 3x²-et és 6x-et, valamint hozzáadunk 5-öt mindkét oldalhoz:

5x²-2x+11-3x²-6x+5=3x²+6x-5-3x²-6x+5, most összevonunk:

2x²-8x+16=0, és ezt akartuk, ezt már meg tudjuk oldani.
1