Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon Fontos!

Főoldal » Általános iskola » Kémia
316
Kérlek valaki segítsen nagyon nagyon fontos lenne, de tényleg már fel órája itt ülök és nem tudom megcsinálni, pedig nagyon sok múlik ezen. Könyörgöm aki tud az segítsen. Előre is nagyon szépen köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Az első jó, mert a földön az oxigén a leggyakoribb elem.

1 mol Cu₂O-ban hány mol Cu van?
2 mol, mert Cu₂

1 mol Fe₂O₃-ban hány mol Fe van?
2 mol, mert Fe₂
tehát 1 mol Cu₂O-ban kötött Cu anyagmennyisége = 1 mol Fe₂O₃-ban kötött Fe anyagmennyisége

Fe₂O₃ tömeg%-os vas tartalma:
2*vas tömege*100/vas-oxid tömege:
2*56*100 / (2*56+3*16) = 11200 / 160 = 70 tömeg%

FeS₂ tömeg%-os vas tartalma:
vas tömege*100/pirit tömege:
56*100 / (56+2*32) = 5600 / 120 = 46,67 tömeg%
tehát a Fe₂O₃ tömeg%-os vas tartalma > FeS₂ tömeg%-os vas tartalma

1 mol mészkőből fejlődő gáz anyagmennyisége:
CaCO₃ + 2 HCl = CaCl₂ + H₂O + CO₂
1 mol szén-dioxid gáz fejlődik

1 mol cink-szulfidból fejlődő gáz anyagmennyisége:
ZnS + 2 HCl = ZnCl₂ + H₂S
1 mol kén-hidrogén gáz fejlődik

tehát 1 mol mészkőből fejlődő gáz anyagmennyisége = 1 mol cink-szulfidból fejlődő gáz anyagmennyisége
Módosítva: 5 éve
0