Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
514
Egy rombusz átlói 16 cm és 12 cm hosszúak. Ki kell számolni a területét és a kerületét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
K=
Pitagorsz tételel fogjuk kiszámolni.
minkettő mennyiséget elosztjuk kettővel így lesz 8 és 6 lesz
a2+b2=c2
82+62=c2
64+36=c2
100=c2
 10 
tehát 10cmesek az oldalai a rombusznak ezek alapján
K=4*a=4*10=40cm
T=e*f/2=16*12=192/2=96cm2
0

Csatoltam képet.
0