Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Feladat

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
350
Számítsa ki az f(x)=12 és a g(x) = √80+x² függvények görbéi által határolt korlátos síkidom területét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`12-sqrt(80)-x^2=0` másodfokú egyenlet megoldásával kapjuk, hogy `[sqrt(2)-sqrt(10),sqrt(10)-sqrt(2)]` intervallumon
`f(x)>=g(x)`. A kérdéses korlátos tartomány területe
`int_(sqrt(2)-sqrt(10))^(sqrt(10)-sqrt(2))(f(x)-g(x))dx=frac{64sqrt(10)-128sqrt(2)}{3}~7,122144`.
Módosítva: 5 éve
0