Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérnék egy kis segítséget!

Főoldal » Középiskola » Matematika
282
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen egységnyi területű a veteményes.

Ezt egyenlettel így írhatjuk fel:

`(1-1/5)^n` = 0,1

`(4/5)^n` = 0,1

`n*lg(4/5)` = `lg (0.1)`

n = `(lg(0.1))/(lg(4/5))` = 10,32

10 év múlva még nem lesz 10 %-a, de 11 év múlva már kevesebb lesz, mint 10 %.
0