Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Legyszi valaki sos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
339
ez így jó ügye csak arra nem jovok ra ,hogy az otven ,hogyan jott ki
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1


Az autós megtesz x km-t, a kerékpáros 250-x km-t. Az egyik t = s/v = `x/80` óra alatt, a másik `(250-x)/20` óra alatt, ezek megegyeznek.

`x/80` = `(250-x)/20`

20x = 80(250-x)

20x = 2000-80x

100x = 20000

x = 200

A gépkocsi 200 km-t tett meg, a kerékpáros 250-200 = 50 km-t.
0