Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS! Matematika feladat!

Főoldal » Középiskola » Matematika
943
1) Egy háromszög kerülete a hozzá hasonló háromszög kerületének 11/13-a. Két megfelelő oldal különbsége 1 m. Határozzuk meg a két háromszög fent említett megfelelő oldalainak hosszát.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A két megfelelő oldal különbsége 1 m, a két megfelelő oldal aránya `11/13`.

I. y-x= 1

II. `x/y` = `11/13`

I. y = x+1

`y/(y+1)` = `11/13`

13y = 11y+11

2y = 11

y = 5,5 m

x = 6,5 m
0