Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS! Matek!

Főoldal » Középiskola » Matematika
1010
Hasonlók-e az ABC és A₁B₁C₁ háromszögek, ha oldalaik hossza: a=1 m, b=1,5 m, c=2 m; a'=10 cm, b'=15 cm, c'=20 cm
Előre is köszi!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
ha a megfelelő oldalak aránya egyenlő, akkor a háromszög hasonló:

`a/(a')` = `1/0.1` = 10

`b/(b')` = `1.5/0.15` = 10

`c/(c')` = `2/0.2` = 10

A két háromszög hasonló.
0