Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Feladat

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
407
Előre is köszönöm,ha valaki tud segíteni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Szeparálható az integrál:

`int_{0}^{1} int_{0}^{pi/5} y sin x \ dx dy``=``int_{0}^{1} y \ dy int_{0}^{pi/5} sin x \ dx``=``[y^2/2]_0^1 * [-cos(x)]_0^{pi/5}``=``1/2*(cos(0)-cos(pi/5))``=``1/2(1-(1+sqrt(5))/4)``=``(3-sqrt(5))/8`

Ellenőrzés: https://bit.ly/3q57y57
0