Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 9

Főoldal » Középiskola » Matematika
387
A 38 as feladattal el akadtam szeretnek segítséget kérni.
Előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A nyáj x darabból áll. A tehenek száma `x/2`, a juhoké `x/3`, van még `x/3-25` kecske.

`x/2` + `x/3` + `x/3`-25 = x /*6

3x + 2x + 2x - 150 = 6x

x = 150

150 az állomány, `150/2` = 75 tehén, `150/3` = 50 juh, 50-25 = 25 kecske.

De mi az, hogy 25 kecskével van kevesebb? Talán 25-tel kevesebb kecske van, mint juh. A juhból nehéz kivonni a kecskét. ;)
0