Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egészítsd ki a következő reakcióegyenleteket! A keletkezett termékek nevét írd le! 10. osztály

Főoldal » Középiskola » Kémia
454
Egészítsd ki a következő reakcióegyenleteket! A keletkezett termékek nevét írd le!
CH 4 + H 2 O = ……… +………. …………………………………………………..
CH 2 = CH 2 + H 2 = ………………… ……………………………………………………
……………. + ….. = CH 3 - CH 2 Cl ……………………………………………………
…………… + HCl = H 2 C= CHCl …………………………………………………..
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, reakcióegyenlet
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`CH_4` + `H_2O` = `CO` + 3 `H_2` (szén-monoxid, hidrogén)

`CH_2 = CH_2` + `H_2` = `CH_3-CH_3` (etán)

`CH_2=CH_2` + `HCl` = `CH_3-CH_2Cl` (1-klóretán)

`CH -= CH` + HCl = `H_2C=CHCl` (1-klóretén)
1