Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Határozatlan integrál

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
365
Valaki tud segíteni? Számítsa ki az alábbi határozatlan integrált. Majd a kapott függvény helyettesítési értékét x=2 és C=0 esetén.
∫(1x-2)⁵dx
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
x-2 = u helyettesítéssel

`int (u^5) du` = `1/6*u^6 +C`

`int (x-2)^5 dx` = `1/6(x-2)^6` +C

A helyettesítés már gondolom menni fog, C helyére 0, x helyére 2-t.

= `1/6*(2-2)^6 + 0` = 0

0