Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek3

Főoldal » Középiskola » Matematika
415
Köszönöm előre is
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

`vec(a)` = (6;8)

`vec(b)` = (-2;6)

`vec(a)` + `vec(b)` = (6+(-2);8+6) = (4;14)

`vec(a)` - `vec(b)` = (6-(-2);8-6) = (8;2)

`2vec(a)` - `3vec(b)` = `(2*6-3*(-2);2*8-3*6)` = (18;-2)

`0.5vec(a)+vec(b)` = `(0.5*6+(-2);0.5*8+6)` = (1;10)
0