Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A kör területe

Főoldal » Középiskola » Matematika
282
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Ma este 8 kor le kell adjam
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
kör kerülete: 2*r*π
kör területe: r2
sugár = r
átmérő = 2*r (a sugár duplája)

4. feladat
r = 6 cm
a fentiek alapján a kerület: 2*6*π = 37,7 cm

Táblázat:
sugár: 7; 9; 21; 16
átmérő: 14; 18; 42; 32
kerület: 43.98; 56.55; 131.95; 100.53

1

7. feladat
r = 6 cm
fentiek alapján: T = 62*π = 113,1 cm2

8. feladat, Táblázat:
terület: 201.06; 452.39; 78.54; 1809.56

9. feladat
r = 9 m --> T = 9²*π = 254.47 m²

10. feladat
r = 90 cm --> T = 90²*π = 25446.9 cm²
1