Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitene valaki ? mert nem értem a feladatot!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
823
Ha egy osztály tanulóit kettesével ültetjük a padokba, akkor még szükség lenne 3 padra. Ha hármasával
ültetjük a padokba, akkor 2 pad üresen marad. Hány tanuló és hány pad van az osztályban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Van x tanuló és y pad.

I. `x/2` = y+3

II. `x/3` = y-2

I.: x = 2y+6

II. x = 3y-6

2y+6 = 3y-6

y = 12 pad

x = `2*12+6` = 30 tanuló

Ell:

Van 30 tanuló, őket kettesével 15 padra tudnánk helyezni, kéne még 3 pad. Ha hármasával, akkor csak 10 padra van szükség, 2 marad.

-1