Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika szöveges feladat SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
351
Egy műszaki áruház raktárában 120 db televízió van. A készlet 15%-a 72 cm képátlójú, 48 db 125 cm képátlójú, a többi 140 cm képátlójú. a; A legkisebb képátlójú készülékből hány db van a raktárban?
b; A 140 cm képátlójú készülékből hány db van a raktárban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
120 db-nak a 15%- a: `120*15/100` = 18 db van a legkisebb-ből.

b,

120 tv: 18 db, a 72 cm-es, 48 db a 125 cm-es; ez eddig 18+48=66 db

A maradék 120-66 = 54 db a 140 cm-es.
1