Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitene valaki ?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
624
Két szám különbsége 159. Elosztva egyik számot a másikkal, hányadosként 5-öt, maradékként 7-et
kapunk. Határozzátok meg a két számot.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
I. `x-y`= 159

II. `(x-7)/y` = 5

II. x-7 = 5y

I. x = 159+y ezt, behelyettesítjük a második egyenletbe

159+y-7 = 5y

4y = 152

y = 38

visszahelyettesítünk az egyik egyenletbe:

x-38 = 159

x = 197

Ellenőrizzük a második egyenletre:

`(197-7)/38` = `190/38` = 5
1