Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
385
Jó napot kívánok! E feladat megoldásához kérnék szépen segítséget!
Állítsd elő a természetes számokat 25-ig úgy, hogy csak a 2, 0, 2, 1 számjegyeket használod fel szigorúan ebben a sorrendben úgy, hogy közéjük műveleti jeleket, és ha szükséges, zárójeleket teszel (összeadás, kivonás, szorzás, osztás, hatványozás, faktoriális)!
A feladat eleje:
0 = 2 x 0 x 21

1 = -20 + 21

2 = 2+ 0 x 20.

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Majd folytatom,

4 = (2+0+2)*1

5 = 2+0+2+1

6 = `2*(0+2+1)`

7 = még keresem :D

8 = `2^(0+2+1)`

9 = (20/2)-1

10 = (20/2)*1

11 = (20/2)+1
.
.
.
17 = 20-2-1

18 = 20-(2*1)

19 = 20-2+1

20 = `20*(2-1)`

21 = `20+(2-1)`

22 = 20+(2*1)

23 = 20+2+1
..
..
Módosítva: 5 éve
0